Läsning pågår

Bokfemman v. 3

Veckans tema från bokfemman är ”senaste” och de fem senaste böckerna jag köpte är:

superb.jpg Super Bitches and Action Babes av danska professorn och filmforskaren Rikke Schubart är en studie av filmhjältinnor mellan 1970 och 2006. Verkar spännande. Jag gillar ju både actionfilm och genusstudier och tycker att det är väldigt intressant hur man iscensätter kvinnor i traditionellt ”manliga” roller, så den här boken är förmodligen julafton för mig.

schakt005.jpg Mardrömmar i midvintertid och andra morbiditeter, en antologi från det lilla skräckförlaget Schakt. Värd att läsa, i synnerhet för Johan Theorins ”Endast jag är vaken” om en mordisk tomte. Förlaget har enligt hemsidan 7 ex kvar, så skynda!

The Call of Cthulhu and Other Weird Stories av H.P. Lovecraft. Dags att uppdatera min allmänbildning.

The Helmet of Horror av Victor Pelevin, myten om minotauren i en form där labyrinten är ett chattrum och hela boken består av dialog. Jag har inte läst den ännu, men den verkar lovande.

Amberville av Tim Davys. Ja, marknadsföringen funkade på mig. Jag blev nyfiken och den var billig.

3 kommentarer

  1. *Malin*

    Jättekul med nya deltagare! Och välkommen! :-)Spännande lista med många okända böcker för min del. Förutom Amberville då, men säg vem som inte hört talas om den efter PRkupp No1…

  2. Mackan Andersson

    Vet inte om du redan läst den, men ”Sex and the Slayer” går igenom könsrollerna i Buffy the Vampire Slayer. Gillar man den TV-serien och har ditt intresse för kvinnliga roller i manliga miljöer så ska man nog ha den.Köpte mitt ex svindyrt på Akademibokhandeln, men den finns på Adlibris också.Bara ett tips.

  3. Maria

    Mackan – Tack för boktipset. :) Den verkar intressant. Buffy är en av mina favoritserier och en sak jag gillar ur genussynpunkt är att hon är en kvinnlig ledare som inte blir ifrågasatt på grund av sitt kön. Det är ju annars ett vanligt inslag när det gäller skildringar av kvinnor i maktpositioner. Visst blir Buffys ledarskap ifrågasatt flera gånger, men inte pga att hon är tjej utan för att hon beter sig illa.

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑