Veckans tema är språk. Jag kom inte på något att göra en sammanhållen lista kring, så det fick bli fem spridda punkter istället.

1. Elizabeth Hand, nyligen lästa Saffron and Brimstone. Först motstånd, jag fick nästan tvinga mig vidare. Sedan hittade jag hennes rytm och den är vacker när man lyckas bryta sig in. Så mycket färg och smak, allt bakom ett regndimmigt draperi.

2. Katarina Frostenson i Skallarna:

När en text är i annalkande, när rytmen letar sig upp ur kroppen börjar tandraderna att röra sig mot varandra. Klappra: det är otäckt. Det är ett slags tics tänker jag, men det är bara rösten som kommer.

3. Johannes Anyuru i ”Svart neon”:

Vreden, gudinna, besjung
som brann i min nigger Akilles,
många avslagna knivblad
nedstuckna i brevinkasten

4. När jag först bläddrade i Mare Kandres Quinnan och Dr Dreuf var det spontana intrycket att jag nog skulle få lite problem med språket. De uppstyckade meningarna, sånt brukar inte funka för mig. Men jag hade så fel.

5. Slutligen: Språkmy är en trevlig blogg.