Tystnad

Läsning pågår

Ur Fyrväktaren

Jag städade på skrivbordet och hittade ett kvitto på vars baksida jag hade skrivit av två stycken ur Jeanette Wintersons Fyrväktaren.

Det var torsdag och vi skulle göra pannkakor och hade varit ute och köpt mjöl och ägg. Ett tag hade vi egna höns, men äggen rullade iväg och vi hade de enda hönsen i världen som tvingades hänga i näbbarna medan de försökte lägga ägg.

”Då måste du vänta tills boken lämnas tillbaka igen”, sa hon med tydlig tillfredsställelse och det är just så det är med en del bibliotekarier – de älskar att tala om att en bok gått ur tryck, är utlånad, försvunnen eller inte ens skriven ännu.

1 kommentar

  1. Det var en bra bok vill jag minnas. Själv glömmer jag alltid att skriva ner citat, och får bläddra som en galning för att hitta något som jag minns kanske var rätt bra…På tal om Winterson så har jag precis börjat på hennes senaste, The Stone Gods. Jag har bara läst några sidor, så jag har inte hunnit bilda mig en uppfattning än.

Kommentera

© 2020 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑