Läsning pågår

Lyckade och mindre lyckade omslag

ismarkomslag.jpg

Vänster: Ungdomsfantasyn Cry of the Icemark av Stuart Hill
Höger: Uppföljaren Blade of Fire

Ser det ut som att del ett och två hör ihop överhuvudtaget? Nej. När jag ser omslaget till Blade of Fire tänker jag mig nutida tonåringar som fifflar med lite magi och demoner, vilket inte är vad böckerna handlar om. Inte så lyckat. Hur sjutton tänkte förlaget egentligen? Sånt här är ju begripligt när olika utgåvor av en bok ges ut av olika förlag, men båda är pocket från Scholastic.

(Det svenska omslaget är förresten snyggast. Min recension av översättningen finns här.)

4 kommentarer

 1. Ika

  Det första omslaget kanske inte blev så väl emottaget av målgruppen, och därför försökte förlaget förnya sig? Fast jag håller med dig, den senare bokens omslag ger inte upphov till fantasyassociationer i första hand.(Något helt annat: Google Reader har gett mig en drös ”nya” Vildvittra-inlägg under helgen – som visade sig vara från februari 2006. Vet inte om det är Google Reader som har problem, eller om det är ditt rss-flöde…)

 2. Maria

  Jo, båda mina bloggar fick något ryck och var bakvända för några dagar sedan, dvs. de började visa de gamla inläggen först. Ingen aning vad det berodde på eller hur det rättade till sig själv sedan. ;)

 3. ka

  Nej, fy tusan, dedär omslagen överensstämmer inte det minsta med verkligheten dvs min uppfattning om åtminstone den svenska översättningen av den första delen. http://lilaplaneten.wordpress.com/2008/02/15/ismarkens-krona-av-stuart-hill/

 4. Angelica

  Men usch, det där andra omslaget ser ut som något från en lajvares helgongalleri!

Kommentera

© 2022 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑