Tystnad

Läsning pågår

Tulpanporr

Just nu har jag en sån där period där jag hoppar mellan olika böcker hela tiden och inte blir färdig med någon. Idag påbörjade jag Jeanette Wintersons novellsamling The Powerbook och gömde munnen bakom kappans höga krage så att övriga tunnelbaneresenärer inte skulle se hur jag satt och idiotflinade.

En av novellerna handlar om en tjej som i slutet av 1500-talet klär sig ut sig till man, blir spion och smugglar tulpaner. Skeppet hon reser med blir anfallet av pirater och de säljer henne som sexleksak till en prinsessa. Dagen närmar sig då Ali måste avslöja att hon inte är en man utan en kvinna med tulpaner i brallorna. Men…

powerbook.jpg

Dagens roligaste, helt klart.

5 kommentarer

  1. Hahaha! JW är genialisk! Läst ngt av Ali Smith? Där har du iaf en till…

  2. Åh, gud, jag dör! Det här måste jag läsa!

  3. Hahahaha! Det där var något av det mest surrealistiska jag läst på länge. Genialiskt!

  4. Hehe, det där var ett alldeles perfekt underhållande avbrott i mitt tentaplugg. :D

  5. Men åh!Denna måste jag läsa!!*antecknar*

Kommentera

© 2020 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑