Läsning pågår

Insekt av Claire Castillon

Vilken usel bokbloggare jag är! Har ju inte skrivit något på nästan en månad.

Hur som helst, igår stod jag och rotade i bokhyllan hos Markus föräldrar och hittade Insekt av Claire Castillon. Jag slukade den idag och den var tillräckligt bra för att jag efter bara några sidor skulle tänka att jag måste berätta om den för er. (Om det fortfarande är någon som läser här…)

Insekt är en samling med 19 noveller om mödrar och döttrar. Det är korta texter, effektiva och skarpa och ibland helt makabra. Jag kommer att tänka lite på Alicia Erian när jag läser om all galenskap och smärta mot en grå vardagsbakgrund, men Castillon har en ännu mer lakonisk berättarröst och skriver om ännu mer skruvade saker på ett sätt som får dem att kännas helt vardagliga. Det är en underlig upplevelse att då och då inse att jag sitter och läser om något hemskt och vidrigt som om det inte var något konstigt alls eller till och med roligt. Skickligt.

Hennes andra novellsamling, Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska, kom på svenska i februari. Måste läsa!

4 kommentarer

 1. Johan

  Jag tycker synd om eventuella läsare som går in och kikar efter nya uppdateringar varje dag (det finns några sådana på Vetsaga, Bränt järn och Månskensdans, till exempel …), men om folk bara ser till att börja läsa bloggar på ett vettigt sätt – medelst flöden – så är det inte ett problem.//JJ

 2. Arina

  Jag hör till dem som går in och kollar varje dag, men det tar inte många sekunder att konstatera att inget har hänt och klicka vidare. Det där med flöden begriper jag mig inte på tyvärr. Är själv en usel bokbloggare eftersom jag läser för lite.Boken verkar i varje fall intressant och nu har jag ju lånekort också.

 3. ka

  Asch, jag kollar via Bloglines och sedan alldeles nyss i Gogglereadern. Fast dest är alls ite synd om de som går in på din fina blogg ändå – de har ju fullt av härligheter att upptäcka här!Dessutom: Let’s create a Castillonfanclub!

 4. Amoroso

  Låter väldigt trevligt det här. Påminner om Alicia Erian, intressant! Har precis beställt Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska. Ska bli spännande!

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑