Läsning pågår

Plock

Idag var jag på Perssons för första gången sedan bokrean. Skäms på mig för att jag har slutat gå dit sedan de flyttade från Sollentuna centrum. Jag vill ju att de ska klara sig på sin nya plats. Så idag tänkte jag att jag borde visa mitt stöd… Och köpte en bok ur hyllan där allt kostar tio spänn. Eh. Bra jobbat!

(Det blev förresten Såna & riktiga karlar av sociologen Arne Nilsson. Den handlar om homosexuella män i Göteborg på 30-50-talen. Har haft ett utdrag ur den på någon genuskurs. Intressant.)

Imorgon åker jag till Finland och nu gör jag som en hög andra bokbloggare och funderar offentligt på vilka böcker jag ska ta med. Som vanligt mycket begränsad nättillgång och denna gång ingen bror att fjanta runt med. Det kommer bli mycket lästid. Och skrivtid. Här ska skrivas noveller! Hoppas på fyra-fem stycken på nio dagar. (Hah, eller hur.) Idéer har jag verkligen inte brist på, men själva skrivandet skjuts upp och skjuts upp.

Nedpackade böcker:
Skuggan över Innsmouth – HP Lovecraft
Blood Debt – Tanya Huff
The Courage Consort – Michel Faber
Darc Ages: The City of Masks – A.R. Yngve
How to Write Science Fiction and Fantasy – Orson Scott Card
Super Bitches and Action Babes: The Female Hero in Popular Cinema 1970-2000 – Rikke Schubart

Funderade på Nekromantikerns födelse av Nick Perumov, men satte ett snabbt förbud mot så tunga böcker. Det blir tillräckligt att släpa på ändå. Men kanske en till pocket, som Sugar Rush av Julie Burchill eller Drawing Blood av Poppy Z Brite eller Looking for Jake av China Miéville?

6 kommentarer

 1. Daniel A.

  Looking for Jake, Looking for Jake!

 2. L.

  China Mieville!!

 3. Pål Eggert

  Helt försent – jag var i finland före dig – men va fan, poppy är värdig! att pröva.

 4. lazy

  är väl för sen för att ropa Drawing Blood, Drawing Blood!Stort lycka till med skrivandet!! (i efterhand antagligen)

 5. Magix

  Jamen NU vet jag varför vildvittra.se lät så bekant, här har jag ju varit inne många gånger (och utan att veta att det är du såklart :D) Bokmalarnas värld är liten trots allt

 6. Maria

  Daniel, L, Pål & Lazy: Hehe! Det blev Looking for Jake. Jag hann dock inte så långt i den. :/Magix: Hah, vad kul. :)

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑