Läsning pågår

Saker jag inte gillar, del I

Hos En annan sida såg jag ett utdrag ur Kicki & Lasse av Peter Kihlgård och påmindes om hur irriterande det är att läsa dialoger där de inblandade tilltalar varandra med namn upprepade gånger. Det känns konstigt och styltigt. Folk snackar inte så. I alla fall inte i min omgivning.

4 kommentarer

 1. Nina

  Hehe… Jag använder aldrig namn när jag pratar med folk, bara när jag pratar om dem :D

 2. Maria

  Eller hur!

 3. Lisan

  Haha, vad roligt! Snackade precis om det med min sambo (som jag för övrigt inte nämnt vid namn på år ungefär) och vi spydde galla över det hela. Om man vill ha en trovärdig dialog är det onekligen inte att rekommendera nej…

 4. Amoroso

  Enligt min erfarenhet benämner folk varandra vid namn främst om de är förbannade :-)

Kommentera

© 2023 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑