Tystnad

Läsning pågår

Färgsortering

När jag ser det här blir jag väldigt sugen på att färgsortera mina böcker. Den inre ordningsfascisten (jag har faktiskt en sådan, trots att jag på många sätt är en fruktansvärt rörig människa) skriker visserligen i skräck vid tanken på att böcker som hör ihop inte skulle stå bredvid varandra, men det är ju så vansinnigt snyggt. Det känns inte särskilt aktuellt att ge mig på Expedit-hyllan där böckerna står i tråkiga dubbla rader för att få plats, men jag kan ju börja med hyllorna ovanför sängen och dörren i alla fall…

5 kommentarer

  1. Jag har en polare som har färgsorterat sina böcker också, och det är supersnyggt. Men jag skulle aldrig fixa det – hur HITTAR man saker när inget är i bokstavsordning?!

  2. Kan det vara så att diskussionen i lördags, angående boksortering, kan ha haft nåt med detta plötsliga sug att göra? :PFör övrigt: tack för en trevlig kväll och nattlogi. :)

  3. Elise – Man lär sig säkert var saker och ting står. I alla fall om man är en sådan som står och glor på din bokhylla då och då. ;)Cia – Nja, Julle har snackat om färgsortering förut och då har jag inte känt mig ett dugg lockad. Men när jag såg den där bilden… ;)Och tack själv, det var jätteskoj att du kom. :)

  4. Ja visst är det snyggt!! Jag sysslar med det här i Göteborg, men då är det ju trots allt inte fråga om sååå många böcker :)

  5. Jag försökte mig på färgsortering men det blev inte bra. Jag sorterar mina böcker i storleksordning (och delvis efter gengre) efter böckernas höjd så när jag flyttat om allt till färgsortering tyckte jag att det såg stökigt ut. En 3 decimeter hög bok bredvid en 1 decimeter hög bredvid en 2 dm hög. Stökigt! Någon gång kanske jag försöker mig på det igen.Det är intressant att se alla olika sätt folk sorterar sina böcker på.

Kommentera

© 2020 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑