Tystnad

Läsning pågår

Årets 20 mest sålda böcker

Hos Adlibris är det dessa. Jaha. Av dem har jag inte läst någon, men jag har köpt Mig äger ingen av Åsa Linderborg. Jag har också funderat på att läsa Bitterfittan av Maria Sveland. Mamma har den. Hon berättade att den hade diskuterats en del på hennes jobb, och jag hade roligt åt att den som startade diskussionen tyckte att titeln var pinsam/olämplig att uttala.

Ungefär: Jag har köpt den där boken, ehm… *viskar* Bitterfittan.

(Följ bloggen med Bloglovin.)

6 kommentarer

  1. Vad hemskt många ointressanta böcker. En eller två som jag inte har läst som jag kunde tänka mig läsa, men mest kändes det ju verkligen ”nej. Vill inte!”.Mig äger ingen är så fin. Ett fadersporträtt som lyckas vara ömt samtidigt som det skildrar alkoholismen och allt vad den leder till för omgivningen. Rekommenderas varmt.//JJ

  2. Boooring! Jag har äger visserligen Mig äger ingen och Luftslottet som sprängdes, och har läst Aldrig fucka up … men ändå. Tråktråkig svennelista.

  3. Jag har faktiskt läst två böcker på listan (Stieg Larsson, Jesper Juul), men annars får den här sortens listor mig att bli rätt ointresserad. Om alla andra läser de här böckerna redan, varför behöver jag också göra det? Det är min instinktiva reaktion. Sen kanske jag läser dem ändå, bara för att kunna hänga med i vad folk pratar om… eller också inte.

  4. Jag lyssnade på Mig äger ingen som ljudbok. Lite småtråkig i början tyckte jag, men när väl alkolismen kickar – ojoj, den grep mig verkligen. Kändes lite som att jag var nära att böla ibland (gråter aldrig till film eller böcker, men är ”nära” ibland).Lapidus romaner lyssnade jag också igenom (det förgyller onekligen cykelvägen till jobbet eller tvättvikningen). Faktiskt riktigt bra. Kriminalromaner som handlar om knarklangare, torpeder och annat lowlife. Den enda polisen han hittills haft som huvudperson har varit delvis korrumperad och rätt våldsam.Lapidus och bergting (välkänd fantasyillustratör) arbetar tillsammans på ett seriealbum, Gängkrig.

  5. Tusen strålande solar är den enda jag har läst av de där. Den rekommenderar jag verkligen =) En inte särskilt tung roman som skildrar livet för kvinnor i Afghanistan under de senaste decennierna. Mycket där som var nytt för mig!

  6. Kollade lite noggrannare och såg att The Secret sålde bra. Jag har läst om den och beställt boken från bibblan. Det verkar vara en riktig charlatanbok, i alla fall om man får tro altstadt (se länk nedan), en sådan där bok som handlar om att bara man tänker rätt så kommer allting till en. Law of attraction. Naturligtvis gäller även det omvända; saknar du något så har du inte tänkt rätt. För universum blir vad vi tänker, typ.http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article2573134.ab

Kommentarer inaktiverade.

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑