Tystnad

Läsning pågår

Biblioteksbesök

Jag har lånat väldigt lite på bibliotek sedan jag flyttade till Uppsala. Jag vet inte varför. Det är ju inte som att det inte finns bibliotek där också, men av någon anledning har de inte börjat ingå i min rutin ännu. Idag var jag på Sollentuna bibliotek istället. Jag betalade några gamla förseningsavgifter och gick därifrån med en southern gothic-roman, två böcker av Mare Kandre, tre novellsamlingar om relationer och två genusantologier.Blodsbunden – Flannery O’ConnorAliide, Aliide – Mare KandreBestiarium – Mare KandreTvåsamhet – Johanna HolmströmMan kan inte hindra ett litet hjärta från att älska – Claire CastillonÄkta kärlek – Inger EdelfeldtPittstim. 15 berättelser om att vara kille – red. Inti Chavez Perez & Zanyar AdamiKönskrig. Hur vi delas upp och hur vi hör ihop – red. Elin Alvemark & Tove LefflerLite senare tillägg: nu har jag läst Pittstim och Tvåsamhet. Gillade Tvåsamhet så mycket att jag tänker leta upp Holmströms första novellsamling Inlåst och andra noveller imorgon.

8 kommentarer

 1. Tycker det är svårt att hitta något jag är intresserad av att läsa på biblioteket. De har inte de böckerna man är intresserad av.Går väldigt sällan nu för tiden, det är nog mest när jag ska ha något till skolarbetet som jag tittar förbi biblioteket. Får oftast köpa det jag vill ha över nätet efter att böckerna inte har kommit ut i Sverige./J

 2. Jag brukar kunna hitta hur mycket som helst. Vilket är bra ur ekonomisk synvinkel. ;)

 3. Åh, se nu till att utnyttja de fina svenska biblioteken, jag längtar tillbaka till Göteborgsexemplaret! ;) Fina kap gjorde du ju när du väl tog dig dit!

 4. Jag måste lägga band på mig när jag går in på ett bibliotek för att inte bärsärkalåna…

 5. Haha, ja, jag också. :)

 6. Jag håller också på och läser Tvåsamhet… Fast när det gäller novellsamlingar och ”jag håller på och läser” brukar det vara en utdragen process. köpte den i augusti och började läsa då, men bara en åt gången. Har gillat det jag läst hittills, men sedan kom det så mycket annat i vägen – recensionsböcker som ska läsas snabbt, biblioteksböcker med annalkande förfallodag och lång reservationskö… Så Tvåsamhet har goda chanser att bli ännu ett evighetsprojekt, tillsammans med bl.a. Francesca Lia Blocks Rose and the Beast. Fast jag vet inte om jag ska ha dåligt samvete egnetligen, för de allra flesta novellsamlingar blir inte sämre av att läsas utspritt. Det blir iofs svårare att samla sig till en helhetsbedömning, men jag tror att de enskilda novellerna har större chans att komma till sin rätt.

 7. Johanna Holmström

  23 januari 2009 at 13:36

  Hej, jag hittade din blogg av en slump och var glatt förvånad av att se mitt namn nämnas. Kul att du har gillat mina novellsamlingar. Jag brukar själv rekommendera dem framom min roman som jag själv tycker blev rätt misslyckad. På hösten kommer min tredje novellsamling Camera Obscura ut och kanske du gillar den med. Jag ser den som en lyckad utveckling av min kamp med novellgenren som fortfarande är min favortigenre när det gäller att skriva. Ha det bra.

 8. Johanna, vad kul att du hittade hit. :) Jag ska absolut läsa Camera Obscura när den kommer.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑