För att jag ändå inte skriver om något roligare. (Från Bokhora.)Senaste bokköp: Igår köpte jag Stad i skräck av Margit Sandemo (till poplitt-kursen) och Last Call av Tim Powers från Bokus och en hög från Book Depository: Physiognomy av Jeffrey Ford, Tooth and Claw av Jo Walton, Territory av Emma Bull och The World and Other Places av Jeanette Winterson. Det blev ungefär en hundralapp billigare än om jag hade köpt samma från Adlibris eller Bokus. Nice.Senaste bibblolånen: Det ser ni i inläggen nedan.Senaste utlästa boken: Baby Jane av Sofi Oksanen, igår.Favorittidning: Ingen aning, faktiskt. Jag läser många, men det är ingen som står ut jättemycket bland de andra.Plats där jag helst läser: Sängen.Så sorterar jag min bokhylla: Först skiljer jag på facklitteratur och skönlitteratur, sedan en lös genresortering, sedan bokstavsordning. Ungefär.En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: Någon gång på mellanstadiet läste jag Trollkarlen från Övärlden av Ursula K. Le Guin och blev väldigt förtjust. Tjatade om den inför mina kompisar, som inte fattade grejen.Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: Det osynliga barnet av Tove Jansson. Fick den när jag var 8. Övriga böcker jag fick i den åldern står inte i bokhyllan utan på vinden.Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår: Wise Man’s Fear av Patrick Rothfuss.