Läsning pågår

Fäääängslande kvinnoöööödeeeen

Bok.nu är en sida där man kan få boktips genom att betygsätta andra böcker. Och det är ju trevligt. Jag blev dock lite trött när jag tittade bland kategorierna. Där finns ”kvinnor” och ”kvinnoskildringar”, men inte ”män” eller ”mansskildringar”. Stor överraskning. Inte. Det är det gamla vanliga mönstret: det finns kvinnoöden men inte mansöden. Mansöden kallas nämligen livsöden.

1 kommentar

  1. Olov L

    Nu blir jag lite generad för att jag taggade min recension av Milennium med ”stark kvinna”. Men det kan väl iofs vara av intresse för den som av pedagogiska eller peppingskäl vill läsa om en kvinna som sas kickar butt. Jag är inte biologist, men jag tycker att det vore bra om det fanns både ”mansskildringar” och ”kvinnoskildringar”. Jag skulle gärna läsa böcker som diskuterade och problematiserade den traditionella mansrollen (men det finns ju fler). Den enda jag komer på är ”The Remains of the Day”, som ju går in på stiff upper lip-attityder och så. Vad tycker du? Och har du tips på någon mansrollsifrågasättande bok?Jaja. Det verkar vara en tokbra blogg du har iaf.Recensionen ifråga: http://drommarnasberg.wordpress.com/2009/01/12/millennium-av-john-varley/

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑