Läsning pågår

Vad jag läste år 2001

2001 var året då jag började skriva upp vad jag läste. Det är lite kul att titta tillbaka på. Jag minns att jag började skriva upp någon gång i april, så de första månaderna är inte fullständiga. Jag var 16 och uppenbarligen i färd med att gräva mig igenom bibliotekets fantasyhylla.Minnesvärt: Okänd soldat av Väinö Linna, för den är ju så jävla bra, och Marion Zimmer Bradley, som blev en stor favorit och vars böcker nu är i kategorin ”sånt som jag inte vet om jag vågar läsa igen”. Och så var det sommaren då jag hittade en Modesty Blaise-roman på farmors vind och blev smått besatt. Det händer fortfarande någon gång i halvåret att jag slinker in på Pressbyrån och köper en Agent X9.Se hela listan: Januari En komikers uppväxt – Jonas Gardell Februari Så mycket att berätta för dig – John MarsdenI skymningens land – John MarsdenAlbions skogar – Marion Zimmer Bradley Mars Arkiv X: Antikroppar – Kevin J. AndersonKorpens flykt – Jennifer Roberson April Shannaras första kung – Terry BrooksAlvprinsen – Susan PriceAlvkungen – Susan Price Maj Det magiska fönstret – Dave DuncanSökaren – Terry GoodkindFaerie – Den Magiska Ön – Dave DuncanI vargens tid – George R.R. MartinLejontronen – Jennifer RobersonTillsammans – Josie Lloyd & Emlyn ReesTornets fall – Robert Jordan Juni En krigares hjärta – Niklas KrogEn magikers styrka – Niklas KrogSilverdolken – Katharine KerrSafirringen – Katharine KerrKlanernas uppbrott – Robert JordanStormen vaknar – Robert Jordan Juli Volcano – Richard Voodley..och bli ett vackert lik – Maria HedePå andra sidan gryningen – John MarsdenSagan om ringen – J.R.R TolkienHökmästarinnan – Marion Zimmer BradleyAldurs dal – David & Leigh EddingsOkänd soldat – Väinö LinnaModesty Blaise: Den omöjliga jungfrun – Peter O’Donnell Augusti Kärlek i krig – Sigge StarkBomba i främmande djungel – Roy RockwoodRivas ättling – David & Leigh EddingsKvinna i silver – Peter O’DonnellBreven inifrån – John MarsdenModesty Blaise: Duell på liv och död – Peter O’DonnellDraktronen – Katharine Kerr September Fursten av kaos – Robert JordanThe Redemption of Althalus – David & Leigh EddingsBelgaraths dotter – David & Leigh EddingsHertiginnan av Erat – David & Leigh EddingsSvarta tornet – Robert JordanVindarnas skål – Robert JordanEn krona av svärd – Robert Jordan Oktober Knivarnas väg – Robert JordanSex and the City – Candace BushnellJärnets tid – Robert JordanKampen om Järntronen – George R.R. MartinStenens väktare – David & Leigh EddingsProfetians tid – David & Leigh EddingsHäxvargen – Katharine KerrSanning eller konsekvens – Annika Thor November Glamorama – Bret Easton EllisSagan om de två tornen – J.R.R TolkienBesvärjarnas kamp – David & Leigh EddingsRivas drottning – David & Leigh EddingsÖdets fullbordan – David & Leigh EddingsBram Stokers Dracula – Fred SaberhagenEn ring av järn – Susan CooperOvan hav, under sten – Susan Cooper December En bricka i spelet – John MarsdenDet här är inte en bok – Linda SkuggeLegends – Robert Silverberg m.fl.Avalons härskarinna – Marion Zimmer Bradley4 blondiner – Candace BushnellMedlarens klo – Gene Wolfe

3 kommentarer

  1. Ika

    Åh, såna där anteckningar är alltid så fascinerande att gå tillbaka till. Jag började också skriva upp allt jag läste i ungefär samma ålder – fast jag hade hunnit fylla sjutton. Det var strax före jag läste Kerrs Deverry-böcker, och i samma veva som jag också upptäckte fantasyn.(Hm, kanske jag också borde blogga en lista äver vad jag läste under första halvåret med bokanteckningar?)

  2. snowflake

    Lyckost som var så klok redan då. jag önskar att jag hade gjort det för 25 år sen, vilken livsexposé att minnas var man var, vad man tänkte…

  3. Magix

    Ååh, David Eddings, han är ju bara den bäste! Fast jag hittade honom redan i på typ femman-sexan då jag läst mig genom lågstadieskolans bibliotek :)Undrar när det var jag började skriva läsdagbok, måste rota i lådorna.. Tror att även jag kan ha varit kring 16 :)

Kommentera

© 2022 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑