Tystnad

Läsning pågår

Någon sorts rapport ändå

Några kommentarer om de böcker jag har läst i år men inte skrivit något om. * Betyder kurslitteratur.Baby Jane av Sofi Oksanen. Om berättarjaget och hennes förhållande med Piki, som får svår social fobi och knappt lämnar sin lägenhet. Inte lika bra som Stalins kossor, men absolut läsvärd. Kolla Bokhoras hyllning, för jag orkar inte uttrycka mig ordentligt.Den högsta kasten av Carina Rydberg. Oh yes. Så bra, så bra.* ABC-morden av Agatha Christie. Småputtrigt, men jag kommer knappast slänga mig efter något mer. Jag minns att en vän till mig läste väldigt mycket Christie när vi var yngre och jag fattade inte grejen då heller.* Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Spännande, visst. Jag sträckläste. Men för jävla många ord. En sån där bok där man bara kan svepa med blicken över sidorna istället för att läsa ordentligt och ändå uppfatta allt viktigt.* Da Vinci-koden av Dan Brown. Nah. Hyfsat underhållande, men jag hade klarat mig bra utan.* Jag, Robot av Isaac Asimov. Torrt berättande och flera väldigt irriterande personer. Boooooooooooring.Krigets år av Steph Swainston. Bra fantasy, som känns som att den går utanför standardmallen. Jag är inte säker på om den gör det egentligen, eller om den bara lyckas skapa känslan av att vara annorlunda. Egentligen bryr jag mig inte om vilket av alternativen det är. Bra är den i alla fall.

2 kommentarer

  1. Den högsta kasten får du gärna berätta mer om… Jag köpte den när den var aktuell i pocket (måste vara över tio år sedan), men läste den aldrig då. Jag tror jag har kvar den fortfarande, även om jag nog har tänkt göra mig av med den eftersom jag helt tappat intresset. fick för mig att det var nån sorts bekännelselitteratur med bäst före i slutet på förra årtusendet…

  2. Ja, alltså, det är ju självbiografisk och innehåller en hel del osmickrande saker om diverse kulturfolk på 90-talet. Det var säkert upprörande då, men jag har ingen jävla aning om vilka personerna är och bryr mig inte heler. ;) Jag tyckte om språket och sättet att berätta.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑