Tystnad

Läsning pågår

De matchar inte!

asoiaf.jpg

Mina A Song of Ice and Fire-böcker. Mycket störande. Jävligt fula är de också, bortsett från den till höger som i alla fall inte får mig att tänka ”men herreguuuud”. Så hur blev det så här? När jag beställde bok nr två trodde jag att jag beställde en i samma stil som ettan, men där blev det något knas. Och bok fyra var så himla billig på bokrean. Trean har jag inte. Hm. Undrar vilken ful och icke-matchande version jag ska köpa den i.

9 kommentarer

 1. Jag känner igen den känslan! Jag har själv några bokserier där omslagsdesignen ändrar sig mellan volymerna. Retligt! Det är jobbigt när man letar efter ’samma’ omslag och de helt enkelt inte säljs längre. Inte schysst av förlagen.

 2. hahha, gött att någon äntligen tar upp det viktiga här i livet=)Det är trist när man ska sortera efter författare och bokraden ser ut som en brokig batikfärgad ormstackare.

 3. Åh, varför kommer jag ALDRIG ihåg att handla dem när jag är på SFbokhandeln?!

 4. Den utgåvan som du har fyran ur är mycket riktigt den enda som inte får en att vilja måla över hela omslaget med heltäckande färg i lugnande pastellnyans. Det gäller även de övriga böckerna serien, där den utgåvan är klart snyggast (eller minst ful). Vad gäller tredje boken så har den utgåvan fördelen att boken är uppdelad i två volymer (det är möjligt att andra utgåvor också har det; det har jag inte koll på). Visserligen blir det då en bok till priset av två, men det är värt det för att få hanterbar tjocklek på boken utan att göra trycket mikroskopiskt (som man tyvärr gjorde med tvåan i samma utgåva).

 5. Känns bra att jag inte är ensam om detta i-landsproblem. ;)Dr M – Det är väl bara pocketutgåvorna av trean som är uppdelade? Jag vill ha inbunden, trots att det innebär en jätteklump till bok, eftersom jag har de andra inbundna. ;)

 6. Om det är någon tröst ska du veta att om du hade köpt del 2-3 i samma utförande som del 1 så hade du fått ännu fulare omslag. Episkt, legendariskt, fula.

 7. Alla mina ex verkar vara i en tredje variant! Riktigt migrän-fula som ger vibbar av Danielle Steele eller något sådant smaskigt omslag. Hellre inget omslag än något akvarell kladd./karl

 8. Tvåan har jag också. Tycker inte den är så störande…

 9. Maria

  22 maj 2009 at 20:58

  Magnus – Heh, tur.Karl – Finns det ännu fler varianter? Trodde att de där var tre de som finns.snowflake – Jag tycker att den ser hemskt plastig ut.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑