Läsning pågår

Bokenkät

Senast köpta inbundna bok: Jag köper sällan inbundet om det inte är bokrea, så A Feast for Crows av George R.R. Martin.Senast köpta pocketbok: Jag beställde just Moonlight and Vines av Charles de Lint, för den ska vi snacka om på CSC.Favoritgenre: Fantasy, om jag måste välja.Ultimata längden på en bok: Jag tänkte säga att det inte spelar någon roll bara längden passar innehållet, men ok, böcker över 700 sidor har en viss avskräckande effekt.Favoritbokhandel: Adlibris. SF-bokhandeln. Perssons, av nostalgiska skäl.Favoritbibliotek: Huvudbibblan i Sollentuna. Halvt nostalgi, halvt för att jag tycker att det är bra. Jag tyckte om Södertörns högskolas bibliotek också.Favoritplats att läsa (i hemmet): I sängen.Favoritplats att läsa (utanför hemmet): I någon annans säng? Okej då, på en gräsmatta utan allt för många insekter, eller i en tågvagn utan skrikande barn.Fem författare du alltid köper i inbundet format: Grejen att köpa sina favoritförfattare i inbunden form är inte något jag har hoppat på. Om jag känner att jag måste köpa en inbunden bok brukar det vanligtvis bero på att jag vill att den ska matcha tillhörande böcker jag redan har, eller liknande.Bästa lässnackset: Smågodis eller chips. Jag har chipsätarskills, så jag flottar inte ner böckerna.Bästa läsdrycken: Här hädar jag inför alla te-drickare och säger ingen. Eller vatten. Eller möjligtvis varm choklad, om tillfället är rätt.Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Helst tystnad. Annars musik utan sång, för låttexterna kan störa. Sång på ett språk jag inte fattar funkar iofs…När på dygnet läser du helst? När som helst, men det blir oftast på kvällen och natten.Bästa bakfylleläsningen: Jag har inte bakfylleläsning, jag har bakfylletv. Eller vanligtvis ingen bakfylla alls…Bästa kollektivtrafikläsningen: Något med ganska luftig text. I kollektivtrafiken blir man ofta avbruten, och då tycker i alla fall jag att det kan vara klurigt att hitta rätt stycke igen om det är en bok med jätteliten text med täta stycken.(Från Bokhora.)

1 kommentar

  1. Anna S

    Jag köper också mest inbundet när det är bokrea. Och A Feats for Crows köpte jag också på årets rea… :)

Kommentera

© 2023 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑