Läsning pågår

En mestadels meningslös sommarplan

Att göra upp planer för vad jag ska läsa är rätt meningslöst, för jag följer dem ändå inte. Men det hindrar mig såklart inte från att tänka åt det hållet ändå. Just nu tänker jag att i sommar ska jag läsa China Miéville och George R.R. Martin. Miéville för att jag har fyra böcker av karln och jag har bara läst en halv (Looking for Jake). Yes, så övertygad var jag om att jag skulle gilla dem att jag samlade på mig flera stycken innan jag ens hade börjat läsa en enda. Martin för att jag fortfarande bara har läst första delen av ASoIaF och sommarlovet känns som ett lämpligt tillfälle för ge sig på tegelstenarna. Jag borde även läsa ut de där böckerna av Poppy Z. Brite och Caitlin R. Kiernan som jag började på för evigheter sedan och inte läste ut trots att de var bra.Och så känner jag för att läsa facklitteratur som inte är kurslitteratur.Sedan kommer det som sagt antagligen inte bli som jag planerar nu. Men en sak borde jag lova mig själv: att ägna mer tid åt läsning än åt tv-serier.

9 kommentarer

 1. Daniel A.

  Du ska läsa Moonlight & Vines till CSC-bokcirkeln!

 2. Maria

  Japp. :)

 3. Micke

  China är min nya favoritförfattare. Har läst UnLondon och är inne på de sista sidorna i Perdido Street Station. För mig har det varit böcker som jag ibland lagt ifrån mig för att de inte ska ta slut så fort :)

 4. snowflake

  Hade en melville i handen minst en kvart på senaste besöket på SF-bokhandeln, innan jag ställde tillbaka den till förmån för min ekonomi och Michael Chabon. Kanske ett misstag?

 5. stewe

  Jag ska läsa en jävla massa serier tänker jag. Men får se vad man har pengar till.Och så något mer av ishiguro, han har kommit med en novellsamling. och mer av murakami.Sen vill jag läsa om Ray Bradburys bägge novellsamlingar Den Illustrerade Mannen och Oktoberlandet.Tänkte göra det till min nya sommartradition=)

 6. Boktokig

  Mmm.. det är svårt med läsplaner… för det handlar ju också om vad man har lust att läsa just i det ögonblicket då man ska läsa. Därför omger jag mig med massor med olästa böcker i alla olika genrer så är det lättare att hitta något som jag vill läsa när jag ska läsa! Fast vissa böcker har man ju ändå som man ”måste” läsa… som bokcirkelböcker… det har hänt att jag skjutit på att läsa en sådan till samma dag som bokcirkel skulle vara för att jag inte var på rätt humör för att läsa boken. Tur att jag läser snabbt!

 7. Martina

  Jag har också ett gäng av Miévilles böcker olästa i bokhyllan, men jag skaffade dem inte förrän jag läst Perdido Street Station, så jag visste iallafall att jag gillade EN av hans böcker. =)Nu har jag även läst Un Lun Dun och The City & the City (jag rekommenderar båda) och har Iron Council, The Scar och Looking for Jake kvar. Och King Rat, men den äger jag inte.Vilka böcker är det du har av honom, förutom Looking for Jake?

 8. Maria

  Martina – Perdido Street Station, The Scar, Iron Council och Un Lun Dun. Haha, det blev visst fem totalt. Hade glömt Un Lun Dun när jag skrev inlägget.

 9. Ika

  Ha, jag ska vara glad om inte läsningen torkar in helt och hållet den här sommaren, med tanke på hur förra sommaren såg ut.För övrigt är du bokutmanad!

Kommentera

© 2022 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑