Tystnad

Läsning pågår

Biblioteksplundring

biblo.jpg Jag skrev någon gång förut att jag har lånat väldigt lite på bibliotek sedan jag flyttade till Uppsala. Men det gamla beteendet har kommit tillbaka nu när jag går och plockar i hyllorna varje dag och hela tiden ser saker jag vill läsa. På bilden är de biblioteksböcker (utom två) som jag har hemma just nu. Idag lämnade jag dessutom tillbaka tre stycken.Ensamhetens brunn – Radclyffe HallCharlie – Margareta SuberHyresgästan – Roland ToporSilverhästen – Lene KaaberbølHermelinen – Lene KaaberbølIsfågeln – Lene LaaberbølVredens änglar – Joyce Carol OatesBlodsbunden – Flannery O’ConnorSkräck som fiktion och underhållning – Yvonne LefflerFicktjuven – Sarah WatersDe vandrande städerna – Philip ReeveSkändlighetsutställningen – J G BallardSkuggporten – Lene LaaberbølKulturjournalistikens grunder – Rikard LomanRomankonsten – Milan Kundera

5 kommentarer

  1. Åh, jag ser en riklig förekomst av Kaaberbøl i bokhögen! Har du läst hennes Skämmar-serie? Jag började med den, och är grymt fascinerad av den. Serien om Katriona skrevs före skämmar-serien, men översattes senare till svenska. Jag läste dem i den takt de kom – tyckte att Silverhästen var lite slätstruken, men att man om man kan sin Skämmar-serie kan läsa Silverhästen som förstudie, typ. Dessutom har man ett intressant matriarkalt efter-katastrofen-samhälle i Katriona-serien. Hermelinen minns jag som grymt spännande, den är trilogins höjdarbok åtminstone i mitt minne, medan Isfågeln inte riktigt nådde upp till samma nivå. läsvärda ändå, även om skämmar-böckerna fortfarande överträffar dem (Åh, bara användandet av den nordiska mytologin i skämmar-böckerna…)Skuggporten läste jag i höst, och den var helt okej, men väckte inte mitt intresse på allvar.Ficktjuven har jag också läst, tyckte att den var ganska tungläst, i synnerhet i början, men sedan gör hon en hel del ganska häftiga saker med sin berättelse.Ser fram emot att läsa vad du tyckte om böckerna sedan och hoppas att de faktiskt blir lästa. Jag vet ju vilken jättehög biblioteksböcker jag själv har hemma, och att det inte finns en rimlig chans i världen att jag hinner läsa alla. Kanske jag borde fota mina bibliotekslån jag också? :)

  2. Kul att se att fler än jag brukar plundra bibliotek med jämna mellanrum. Jag har endast 8 böcker hemma för närvarande, normalt sett brukar det vara många många fler.Jag har inte läst eller ens hört talas om någon av böckerna som du har listat. Faktum är att jag bara har hört talas om en av författarna också: Joyce Carol Oates. Hon har jag läst lite grand av, men hon hör definitivt inte till mina favoriter. Ska undersöka om någon eller några från din lista gör det./ Annika

  3. Ika, jag har inte läst skämmarböckerna, men jag ska absolut göra det. :) Silverhästen läste jag för några år sedan och tyckte att den var riktigt bra, även om den var lite för kort för att historien verkligen skulle hinna komma igång.Hehe, jag lär knappast läsa alla heller. Vill se foton på din hög! :)

  4. Annika, visst är det roligt att plundra bibliotek. :)

  5. Skändlighetsutställningen är som att knapra ecstasy i bokform=)Vredens Änglar är en riktigt bra novellsamling, min favorit är den inledande. Sedan B Ö R du läsa JCO:s alias Lauren Kelly.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑