Tystnad

Läsning pågår

Bokfotoblogg: svårsålt

svartsalt.jpgJag vet att flera andra bokbloggare redan har visat den här hyllan, men jag tycker att det är en så kul idé att den gärna kan visas upp igen. Från Pocketshop vid Sergels torg.

13 kommentarer

 1. Jag har också sett foto av det här tidigare, men eftersom det var åratals sedan jag var i Stockholm så kan jag gärna se ett foto till.Det jag skulle vilja veta är hur mycket böckerna under svårsålt-sektionen ökar i försäljning genom denna rubrik. Händer det ofta att man får flytta titlar därifrån för att de sålt för bra? Och har man månne vågat sig på experimentet med att flytta dit någon (relativ) bästsäljare för att se om försäljningen minskar eller ökar? :-D(om jag bodde i stockholm skulle i alla fall jag gå dit och smuggla in nån storsäljare här och undersöka vilken effekt det hade)

 2. De kanske blir mindre svårsålda om man flyttar bort dem från denna hyllan? :)

 3. Jag tror att de säljer bättre, till såna som vill känna sig lite svåra och originella…

 4. Johan, det tror jag inte, jag tror att hyllan gör folk nyfikna. Det behöver iofs inte betyda att de köper från den, men de går i alla fall dit och tittar. Budskapet är ju inte ”de här böckerna är svårsålda för att de är dåliga” utan snarare ”de här böckerna är svårsålda för att de är lite svåra och komplicerade”. Spela på folks vilja att verka smarta. ;)

 5. En hylla med ”Lättköpt” skulle komplettera fint!

 6. Jag ser tre dramer av Samuel Beckett där. Skam! De är bra på riktigt ju.

 7. Tänkte just fråga om det var någon som var tillräckligt skarpögd för att identifiera böckerna i svårsålt-hyllan?

 8. Jag spanade en Umberto Eco. ”Gårdagens ö”, tyckte jag det såg ut som. Eller kanske ”Baudolino”. Den senare är troligare eftersom den är nyare.

 9. Jag ser Montaignes Essayer! Jag har första volymen och har faktiskt stannat en bit in. Det var några år sedan jag läste de första hundra sidorna. Ändå tänkte jag senast igår på att jag ville skaffa de efterföljande volymerna innan de går ur tryck. Nu vet jag var de finns! Tack!

 10. Nä, det är Gårdagens ö.Jag finner det fullständigt osannolikt att böckerna skulle sälja bättre om de drunkna i de hyllor där de tydligen inte sålt särskilt väl. Att döma av de böcker man kan urskilja är det inte böcker som inte säljs för att de är dåliga, direkt.//JJ

 11. Äh, jag tramsade bara, men som jag borde lärt mig går det inte alltid fram i skrift.Självuppfyllande profetior, alla självhjälpsgurus favoritfloskel ”du blir som du tror att du är”, och så vidare, var det jag syftade på.Handlar det om att man faktikt vill pusha extra för böckerna så är det här givetvis ett bra sätt. Liksom att sätta små ”personalen rekommenderar”-lappar, eller på något annat sätt ge dem extra uppmärksamhet.Om man ställer dem på topp-10-hyllorna (där intill!) så kommer de också att sälja extra mycket.Så, nu har jag varit tillräckligt tråkig. :)//Annan Johan

 12. Haha, jag har lyckats undgå den här bilden innan. Vilken rolig idé. och naturligtvis borde de sälja bättre om de placeras där, inte bara till de som gärna vill vara lite svåra (men säkert mycket till dem) utan för att böcker som skyltas säljer bättre helt enkelt. Man kanske skulle ha en hylla i biblioteket där det står ”Lånas aldrig” eller ”Ej utlånade på2 3 år” eller något.;)

 13. Wow vilken kanonidé. Tror definitivt att det säljer bättre! Det är som att stanna till vid skrythyllan ju :-)

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑