Läsning pågår

Clarice Lispector

Flera bokbloggare verkar ha läst och diskuterat Clarice Lispectors roman Stjärnans ögonblick i bokcirkelform. Kul att läsa flera olika åsikter om samma bok: Lyran, La Bibliofille, Boktoka, Kulturdelen, Snowflake, Johanna K.Jag minns när vi läste Lispector på littvet, det var väl tre och ett halvt år sedan nu. De flesta hade inte hört talas om henne förut, men många blev helt förälskade och flera valde att skriva uppsatser om hennes verk. Jag har för mig att jag tyckte att Stjärnans ögonblick var bra, men skum och svår att greppa. Däremot föll jag pladask för novellsamlingen Familjeband. Den borde jag verkligen läsa igen.

1 kommentar

  1. Anna S (Bokstävlarna)

    Jag kommer också ihåg Lispector från littveten. Även om den grupp jag var i tyvärr inte läste henne… Men jag tror att det var tre pers som skrev B-uppsats om henne, vilket blev lite tradigt att lyssna på vid opponeringarna.

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑