Tystnad

Läsning pågår

Tågläsning: Palimpsest

railroads.jpgIgår satt jag på tåget och läste Palimpsest av Catherynne M. Valente. Så passande att ett av de första kapitlen utspelar sig på ett tåg, med två personer som är besatta av att åka tåg.Och vilket underbart språk hon har. Igen och igen stannade jag upp, läste en mening en gång till, och undrade ibland om någon annan på tåget såg att jag log.

The booth was hard, cracked vinyl the color of a Chevrolet interior left in the sun for twenty years.

Her map clutched to her breast, Sei runs out into the street, her hair streaming behind her like a smokestack’s exhalation.

He took her into his arms, holding her golden head to his chest – how cold she was! Her skin was frost-dry, and he thought he could hear seabirds inside her, flapping at the freezing joints of her shoulders.

8 kommentarer

 1. Maria

  7 september 2009 at 20:35

  Tack. :)

 2. Visst är den bra! Och vad särskilt passande, med option på naughty, att läsa den på tåg ;)

 3. Fina citat ur en bok jag aldrig hört om. Får man veta mer om den månne…?

 4. Jag blir så glad varje gång jag läser något positivt om Palimpsest. Det känns som att världen är mer rätt än vanligt då, när folk uppskattar den här pärlan till bok.

 5. Maria

  7 september 2009 at 22:13

  Tekoppen, här kan du läsa mer om den: http://sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=81157 :)

 6. Och Tekoppen, här har jag skrivit mer om den: http://laziestgirlintown.blogspot.com/search/label/PalimpsestMaria: jag missade helt att gå med i Catahya och diskutera den trots allt! Hade semester utan internet för länge och kom ihåg det den sjunde…

 7. Lazy: vi är så himla sega att vi inte har börjat diskussionen ännu. ;) Så det går fortfarande att vara med, haha. Jag läser förhoppningsvis ut boken imorgon.

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑