Tystnad

Läsning pågår

Kapslar av Viktor Johansson

Ord och inga visor startade för ett tag sedan en poesiutmaning. Jag sade att jag skulle vara med, men det blev ändå ingen poesiläsning för mig i september. Men igår läste jag Kapslar av Viktor Johansson. I baksidestexten kallas den för en tidskapsel och tidskapslar får i alla fall mig att tänka på något från det förflutna som sparas till framtiden, men i Kapslar är framtiden redan här. En framtid, inte så långt borta, där det har varit krig och städerna är skelett. Det finns fler djur i industriområdet än i skogen. Neon och natur. Den som talar tänker ännu längre in i framtiden (eller talar den nu och tänker på vår framtid?) och säger att man måste göra rent: ”inte odla en framtid som liknar framtiden.” Men den dystopiska framtiden är långt ifrån det enda. Lika närvarande är en kärlekshistoria, som känns så bräcklig att den när som helst skulle kunna sluta andas. Jag ska inte påstå att jag hänger med hela tiden, för det gör jag verkligen inte. Men jag tyckte om mycket om den.Några smakprov:kapslar1.jpgkapslar2.jpg

5 kommentarer

  1. Vilket bra tips. Jag gillar poesi men det är svårt att hitta det som verkligen slår an den rätta strängen hos en själv.

  2. Det här var ju intressant! Jag tänker själv ofta på att jag läser alldeles för litet poesi. Tack för den spännande beskrivningen och citaten!

  3. Fan det här var bra! Killen har rytm i sina ord, alltid lika beundransvärt.

  4. Ett hett tips om du gillar framtidstemat i Kapslar. Läs hans Eterneller också. Kul blogg du har!

  5. Åh, vad kul att du har börjat med poesiutmaningen :DJag gillar detta, har länge haft kapslar i min adlibrisönskelista, kanske är det dags att slå till nu :D

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑