Jag är i Sollentuna rätt ofta – har familj, kompisar och sporadiskt jobb där – och för ett tag sedan spanade jag in den nyöppnade Akademibokhandeln i Sollentuna centrum som den senaste tiden har byggts om och fått flera nya butiker.

Jag hade hört förut att det skulle bli en hyfsat stor butik i två plan och tänkte att det är kanske trevligt, även om jag tyckte att det var hemskt trist att Sollentuna centrums gamla bokhandel Perssons flyttade ut. Men nej. Nya Akademibokhandeln i Sollentuna är ingen lyckad butik.

När jag hade spanat runt lite på första våningen (mycket pocket, rätt mycket barn/ungdom och en del fack) och blivit nyfiken på vad som fanns där uppe upptäckte jag att det inte fanns någon väg upp. Det fanns en rulltrappa och den kom ner från övervåningen. Det fanns ingen trappa upp, varken rull eller vanlig. Öh, okej.

Strax utanför butiken fanns en rulltrappa så jag åkte upp med den istället, bara för att inse att övervåningen hade precis samma sortiment som den nedre våningen, fast lite mindre på grund av en något mindre yta. What?

Senast jag jobbade på bibblan nämnde jag det här, och någon sade att det konstiga upplägget berodde på att de hade planerat ett café inuti bokhandelns övre våning men tydligen ville ingen caféverksamhet vara där. Jag vet inte, men helkonstigt är det i alla fall.