På tåget från Stockholm idag började jag läsa barnboken Vampyrfesten av Benni Bodker. Jag har inte kommit till själva festen ännu, trots att boken nästan är slut, men den handlar i alla fall om syskonen Edvard och Agnes som bor i en stad där en massa människor dör på nätterna. Folk har börjat misstänka vampyrer och det blir en rädd och galen stämning där en grupp vampyrjägare får rätt att göra nästan vad som helst. Syskonens äldsta syster har nyss dött och misstänks vara vampyr, och Edvard kärar ner sig en blek mörkögd tjej…

Jag är kluven till den här boken. Jag tyckte om den i början, men nu börjar den kännas väldigt övertydlig – och Edvard väldigt puckad. Blinda lillsyrran Agnes är i alla fall en härlig figur som verkar klara av det mesta och kan snacka sig till vad som helst. Det finns tre delar till i Nattens barn-serien och jag tror att man borde läsa alla för att verkligen få ut något av det hela, men samtidigt känns det inte så lockande att läsa vidare just nu.