Läsning pågår

Hjärta Winterson

Jag har ignorerat Alla hjärtans dag hela dagen, men ok, jag tar och citerar lite nu när dygnet nästan är slut:

Min far var Poseidon. Min mor var Jorden.
Mina far älskade de starka konturerna hos min mors kropp. Han älskade hennes skiljelinjer och hennes gränser. […] Min mor älskade min far därför att han inte erkände några gränser. Hans längtan var som tidvatten. Han breddade sig, han sjönk, han svämmade över, han omvandlades. […] Vart han än begav sig fanns hon där, som ett mjukt hinder, en allvarsam påminnelse; jorden och de vattenmassor som täckte jorden. Han visste emellertid att medan han inte kunde täcka hela henne fanns hon som ett stöd under honom. Trots all hans styrka var hon stark.

– Ur Tyngd av Jeanette Winterson

3 kommentarer

 1. admin

  passionen
  Jag lyssnade faktiskt på Passionen av Wintersson för ett tag sedan. Det förgyllde tiden vid spisen när jag hade plicktvecka på förskolekooperativet där min dotter går. Riktigt trevlig roman, och ditt enträgna hyllning av författarinnan spelade definitivt in i valet av ljudbok.
  Pål Eggert, 15 feb 2010 kl 0:03

 2. admin

  Meh
  Man kan tro att jag inte gick ut grundskolan. Plickt stavas förstås plikt och ditt enträgna är förstås din enträgna. Nåja, budskapet gick väl fram ändå.
  Pål Eggert, 15 feb 2010 kl 9:31

 3. admin

  Kul
  Jag har lyckats i mitt uppdrag, mohahaha… ;) Nämen kul. Just Passionen har jag inte läst. Men jag har den.
  Maria Nygård, 15 feb 2010 kl 13:10

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑