Tystnad

Läsning pågår

Världens sämsta blurb?

Blurbar (citaten på en bok som talar om att den är asbra) är irriterande när de ges alldeles för stor plats på ett bokomslag, men så länge boken inte är fullkomligt nerklottrad av dem brukar jag inte bry sig så mycket. Men för ett tag sedan när jag ställde upp böcker på jobbet lade jag märke till vad som måste vara den mest meningslösa blurb jag någonsin sett. Det här står på baksidan av Stjärnfabriken från 2006 av Clare Naylor och Mimi Hare:

Ur Ebba von Sydows blogg (Expressen)

Dagens boktips:
Stjärnfabriken (The Second Assistant)
av Claire Naylor och Mimi Hare.

”Den är verkligen superkul”
svarar okänd bloggare

Okej, Ebba von Sydow gillar boken. Inget konstigt med att de tryckte det. Men att en ”okänd bloggare” tyckte att den var ”superkul”? För det första vet jag inte varför någon skulle bry sig ett dugg om vad denna person tycker och för det andra ser det rätt desperat ut. Det är som filmaffischer där det står ett ensamt ”häftiga effekter…” någonstans. Då vet man att det var det enda positiva omdömet de lyckades hitta.

Humorpoäng för att författarens namn är felstavat i blurben också.

2 kommentarer

 1. admin

  25 juni 2011 at 18:04

  Haha!
  Oj oj, ja sådant där är verkligen roligt. Men det där tog priset. 1. Vem bryr sig om vad E. v Sydow tycker om en bok liksom, och 2. okänd bloggare känns påhittat. Det var nog inte en bra bok helt enkelt!
  Jessica (ord och inga visor), 23 feb 2010 kl 9:38

 2. admin

  25 juni 2011 at 18:04

  Jo
  Antalet unga tjejer/kvinnor som bryr sig om vad Ebba von Sydow tycker är förmodligen inte så litet, så att sätta hennes namn på boken ser jag inget konstigt med. De vänder sig till ungefär samma målgrupp.

  Men den okända bloggaren, nä, där gjorde de bort sig. :)
  Maria Nygård, 23 feb 2010 kl 12:02

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑