Igår ramlade Anders Björkelids nya fantasyroman Eldbärare in genom brevinkastet. Den är uppföljaren till den utmärkta Ondvinter som jag läste förra året.

Idag är jag i Sollentuna och jobbar, liksom igår, och jag längtar efter att komma hem och fixa en kopp varm choklad och försvinna in i Björkelids kalla värld och förhoppningsvis komma på något smart att skriva om den också för inom en snar framtid ska den recenseras i pappers-UNT. Egentligen borde prioritering nummer ett för mig just nu vara min uppsats, men att prioritera vettigt har jag aldrig varit särskilt bra på. En bok jag har längtat efter får såklart gå före. Imorgon blir det läskoma.

På tal om längtan: Förväntningar är farliga. De kan göra en egentligen bra bok till en besvikelse för att man förväntade sig ännu mer än det man fick. Därför försöker jag skruva ner mina förväntningar på Eldbärare, men det går väl sådär…