Tystnad

Läsning pågår

”Det här är bokens sista sida”

Jag och sambon var en sväng på UppCon, ett stort konvent inriktat på östasiatisk populärkultur, idag eftersom det inte kostade något att ströva omkring på Vaksalatorg och titta på Japan-nördar i roliga kläder och rota i högar av översöta mjukisdjur. Nej, det tar jag tillbaka. Får man för sig att köpa någon av de översöta mjukisarna så kostar det ju och vi kom hem med en liten ljusblå sak ur den underbara filmen Min granne Totoro.

Litteratur är långt ifrån huvudgrejen på UppCon, men det såldes såklart en hel del läsbart ändå. Jag plockade med mig skräckmangan Uzumaki som har getts ut på svenska av serieförlaget Galago och som det har skrivits gott om i en del andra bokbloggar.

Jag har läst väldigt lite manga och känner mig alltid lika fånig när jag plockar upp en bok och vänder förvirrat på den några gånger innan jag minns att just det, den ska ju läsas från höger till vänster. Att ställa om till att läsa ”baklänges” går lätt, men det kräver ju att man lyckas börja från rätt håll först…

3 kommentarer

 1. admin

  25 juni 2011 at 21:27

  Bra val

  Uzumaki är lätt bland det läskigaste jag läst i vuxen ålder!
  stewe sundin, 11 apr 2010 kl 20:56

 2. admin

  25 juni 2011 at 21:27

  Woho
  Kul att höra. :)
  Maria Nygård, 11 apr 2010 kl 20:56

 3. admin

  25 juni 2011 at 21:27

  uzi-uzu
  Uzumaki är riktigt bra skräck, alla kategorier.
  Pål Eggert, 11 apr 2010 kl 23:08

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑