Tystnad

Läsning pågår

Tipsa mig om deckare

För ett år sedan lärde jag mig tack vare diverse bokbloggar vad påskekrim är för något. Deckare är ju inte direkt min genre så det blir knappast någon läsning av kriminallitteratur för mig i påsk, men ni får gärna tipsa mig om bra deckare om jag skulle få för mig att bryta mina läsmönster. (Dessutom skulle det vara till hjälp på jobbet på bibblan där jag ibland blir frågad om deckartips.)

7 kommentarer

 1. admin

  25 juni 2011 at 21:25

  Ann Cleeves
  Jag tipsar alla jag känner om Ann Cleeves. Hennes deckare som utspelar sig på Shetlandsöarna är helt underbara: Rött stoft, Svart som natten och Vita nätter. Den fjärde (och sista)delen har precis kommit ut på engelska. De är helt fristående och kan läsas för sig, men med fördel läser man dem i ordning. Det är fantastiska miljöskildringar och ett lugnt tempo, men absolut inte sega eller tråkiga.
  http://hyllan.blogg.se/2010/january/vita-natter-ann-cleeves.html
  Lotta – hyllan, 01 apr 2010 kl 12:55

 2. admin

  25 juni 2011 at 21:25

  Bra deckarförfattare
  För att hålla sig till någorlunda lokala förmågor: Roslund & Hellström, Karin Fossum, Arnaldur Indriðason.
  Hans Persson, 01 apr 2010 kl 14:26

 3. admin

  25 juni 2011 at 21:26

  deckarförfattare
  Min favoriter bland deckarförfattarna är Maria Lang, och hon har en diger samling att ösa ur. Jag kan också tipsa om Karin Fossum, och Måns Kallentoft. Också – för att bli klassisk – är ju Agatha Christie bland det bästa som finns i kriminalväg.

  /Kerstin (http://elilaserochskriver.wordpress.com)
  Kerstin Ydrefors, 01 apr 2010 kl 16:17

 4. admin

  25 juni 2011 at 21:26

  Flera bra…
  Alltså jag gillar också Maria Lang – och samlar på hennes böcker, faktiskt – men en nyare deckarförfattarinna som jag gillar är Karin Wahlberg. Hon skriver superbra! Sen gillar jag även Anna Jansson och Håkan Östlundh – dessa båda som ”mördar” på Gotland. Mons Kallentoft är också en bra författare som skriver deckare med en kvinnlig polis i huvudrollen.
  Jeannette Eriksdotter, 03 apr 2010 kl 21:17

 5. admin

  25 juni 2011 at 21:26

  pelecanos
  Pelecanos deckare handlar om mer gatunära brottslighet.
  Pål Eggert, 03 apr 2010 kl 22:49

 6. admin

  25 juni 2011 at 21:26

  Tack alla
  Som sagt. :)
  Maria Nygård (unt.se/bokbloggen), 05 apr 2010 kl 0:02

 7. admin

  25 juni 2011 at 21:26

  Boktips!
  Kung Karl och Greve Hamiltons söner” en spännande historisk thriller Ni rent av måste läsa.

  Med mer spänning och dramatik förflyttar vi oss tillbaks till 1853 då en spektakulär konspiration mellan arvfurtsen Karl Bernadotte, sedermera Karl XV, och gamle greven Axel Raoul Hugo Hamilton på Ovesholm, fick sin uppstart. I denna konspiration hamnade en person, med det högst vanliga namnet Jöns Olsson, i skottlinjen. Kungar, adel och vanligt folk, kan det bli bättre.

  I berättelsen förekommer storheter som Fredrika Bremer, Louis de Geer, Fritz von Dardel m.fl samt torpare, drängar och pigor.
  En 1800-talsberättelse om kärleksaffärer, rättsröta, kungar, adel och torparen, drängen och kapitalisten Jöns Olsson. De döda har talat!

  Författad av Ralph Birgerson och Bengt Sehlin. http://www.brbok.se
  Bengt Sehlin, 21 jun 2010 kl 19:13

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑