Tystnad

Läsning pågår

Bokflytt

Inom två veckor flyttar jag från Luthagen till Nyby. Tråkigt att inte bo så centralt längre men väldigt trevligt att inte behöva bo i andra hand. Vår första egna lägenhet i Uppsala, woho!

Vi har inte särskilt mycket egna möbler för tillfället så det som kommer bli jobbigast att flytta är nog alla mina jäkla böcker. Örk. Jag kommer att sakna bokhylleväggen som finns i den här lägenheten. Allt får ju inte plats i min Expedithylla ens om jag har den som rumsavdelare och stoppar in böcker från båda hållen. Dags att planera inköp av fler bokhyllor.

5 kommentarer

 1. Ja du… Den enda gången det är verkligen betunganade att äga en massa böcker är just vid flyttar… Det jag lärde mig sist var emellertid att INTE packa böcker i banakartonger el dyl utan i kassar. På så vis orkar man bära. Om man nu inte har ett antal Starke Arvid & co på lut som bär åt en förstås…
  Välkommen till grannskapet! :D

 2. admin

  28 maj 2010 at 13:24

  Jeanette: Jo, jag har också lärt mig att inte packa böckerna i stora kartonger. Lyckades vid förra flytten att fylla någon jäkla låda så att min sambo knappt orkade lyfta den, nu blir det bara kassar istället. Ca 20 stycken… ;)

 3. Jag lärde mig å andra sidan i min senaste flytt att aldrig, aldrig packa i kassar. I banankartonger, som åtminstone jag orkar bära utan problem, fungerar eftersom man kan stapla banankartongerna på varandra så att de tar upp mindre utrymme i lägenheten, i förråd, i bilen. Kassar? Kassar är väldigt svåra att ställa på varandra, vilket betyder att de sprider ut sig över hur mycket yta som helst.

  //JJ

  • Maria

   27 juni 2012 at 18:33

   Vilket inte gör så mycket när man inte har dem stående särskilt länge. :)

   • Nä, det är klart att problemen varierar från flytt till flytt och person till person. Jag kan bära banankartonger med böcker ganska länge innan jag blir trött, men tycker man att fysisk träning är roligt har man bättre förutsättningar för det. Jag hade å andra sidan inte ens kunnat få in mina böcker och möbler i lägenheten samtidigt om de stått i kassar (saker tog mer plats när möbler inte var ihopskruvade så att man kunde försvara grejer i dem …), så ”för länge” för mig hade definierats som ”om de skall stå bredvid varandra”.

    //JJ

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑