För några timmar sedan hade jag några trevliga medlemmar ur Geek Women Unite! (Uppsala) på besök. Vår bokcirkelbok var Ammonite av Nicola Griffith, en science fiction-roman om en planet där ett virus har dödat alla män och förändrat de kvinnor som överlevde. Jag hann inte läsa ut den – hade planerat maratonläsning igår kväll men lite annat kom ivägen – men hittills tycker jag att den är utmärkt.

Jag är en opålitlig bokcirkeldeltagare, vilket de som brukar delta i Upsalafandoms eller Catahyas bokcriklar vet. Jag tycker gärna att det verkar jättekul och säger att jag nog ska vara med. Sedan köper jag boken men läser den inte. Eller läser halva och bjuder på kakor istället, som idag. Men ibland gör det inte så mycket, diskussionen brukar ändå rätt snabbt glida iväg till annat än bokcirkelboken. Boken blir startpunkten för ett roligt samtal om allt möjligt istället för att vara huvudsaken.