Hetero i Hägersten (2010) av Sofia Olsson är en samling seriestrippar- och noveller om ett par runt 30. De flyttar, degar i soffan, åker på semester och tittar på tråkiga sevärdheter, tjafsar om tesilar och försöker navigera ”normalspeciellt” bland könsroller och fin- och fulkultur. Humorn är inte dramatisk eller tillskruvad, utan stillsamt underfundig och bygger mycket på igenkänning i vardagsgrejer. En av stripparna, där killen blir galen för att tjejen packar opraktiskt, var så välbekant att jag var tvungen att visa den för min sambo som skrattade, skakade uppgivet på huvudet och sade ”Men du är ju verkligen helt värdelös på att packa!” Hmf. Bara för att han inte förstår mitt system…

Allt är inte på samma nivå, ibland blir det lite stillastående, men Hetero i Hägersten är ändå smart och hemskt rolig med spretcharmiga teckningar.