Läsning pågår

Anytime, anywhere?

Sambon sitter vid sin dator och muttrar irriterat. Han är ute efter en viss e-bok, men har stött på samma problem som flera gånger förut. Boken finns inte hos någon svensk webbutik och de utländska som har den kan han inte köpa av för att han bor i Sverige, eller för att han har ”fel” läsplatta, eller för att någon annan av de 180 saker som kan komma ivägen när det gäller e-bokköpande har gjort just det, kommit ivägen.

Det har från en del håll framförts många argument för att e-böcker inte kommer att slå. Folk vill inte läsa på läsplattor och de vill inte betala för e-böcker, sägs det. För många stämmer det säkert. Men ett större problem är detta: att personer som är väldigt förtjusta i sina läsmackapärer och som är villiga att betala för e-böcker ändå på grund av en massa rättighets- och formatkrångel inte hittar någon som säljer till dem. Det är svårt att inte tänka på de misstag som har gjorts av exempelvis musikindustrin när det gäller att försöka hindra otillåten spridning genom att använda metoder som samtidigt krånglar till det för dem som gärna betalar för sig. Förhoppningsvis tar e-boksmarknaden en bättre väg.

1 kommentar

  1. admin

    Ladda på bara

    På tal om nedladdning… Fick idag en leverans från anarkopunk records på en LP (alltså vinyl!) samt en mini-cd bägge av landskronabandet The Bristles. Priset var tvåhundra spänn och då kostade frakten anarko-robban femtio pix.
    Musik-och filmindustrin drabbas av nedladdning för sin girighet, och jag hoppas innerligt folk laddar ned utav helvete.

    stewe sundin, 30 jun 2010 kl 19:01

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑