Läsning pågår

”I’m telling you stories, trust me”

Jag har just hållit i några skrivövningar med ett gäng medlemmar i fantastikföreningen Catahya som jag för tillfället befinner mig några mil utanför Uppsala med (Norredatorp). Vad jag tycker är kul med skrivövningar är att det – nästan – alltid blir något. Det blir inte alltid bra och det kan bli rätt konstigt, men det blir alltid något. Det kan vara bra att minnas när man tycker att man inte kan få ur sig en enda bokstav. Men mest fascinerande är nog människans förmåga att skapa berättelser av vad som helst. Jag gav exempelvis mina skrivövare en massa bilder, bad dem att välja några och sedan skriva utifrån dem. Genast drog de kopplingar mellan bilder som inte hade något med varandra att göra och satte ihop dem till hela berättelser. Ibland konstigt, men alltid något.

2 kommentarer

 1. admin

  Tack!
  Åh, vilken rolig övning! Den ska jag prova med skrivovilliga elever någon gång, men först måste jag på jakt efter bilder som har med ond bråd död att göra. Stort tack för tipset.
  Åsa (www.kafkapajobbet.se) Andersson, 25 jul 2010 kl 11:41

 2. admin

  Skrivövningarna
  Skrivövningarna var väldigt roliga, och som sagt var det lite nyttigt att upptäcka att man faktiskt kan skriva närsomhelst :) Tack för att du ordnade dem! :)
  Anna Bark Persson, 27 jul 2010 kl 12:55

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑