Jag hade tänkt göra en lista med litteraturrelaterade Twitter-tips, men efter att ha gått igenom alla jag följer kom jag fram till att de jag verkligen vill rekommendera är rätt få. (Så ni får gärna tipsa mig istället!)

elib_se Twittrar nyheter om digitala böcker. Intressanta länkar om framför allt e-böcker och allt som hör till: läsplattor, upphovsrätt m.m.

kulturtidskrift Jag har tipsat om dem förut, men de tål att nämnas igen. Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter twittrar nyheter, recensioner och annat som rör kulturtidskrifter.

langasvansen Stockholms stadsbibliotek twittrar första meningen ur böcker och länkar till dem i katalogen. Fint och intresseväckande sätt att använda Twitter.

Det finns också en del, litteraturrelaterade twittrare som skulle kunna vara bra men som inte riktigt når ända fram. Några exempel:

SvBse Branchtidningen Svensk bokhandel har såklart potential att twittra hur mycket intressant som helst, men verkar nöja sig med att länka till de egna artiklarna och blogginläggen. Visst finns det mycket läsvärt där, men det känns som ett lite begränsat sätt att använda Twitter.

bokmassan2010 Med två månader kvar till Bokmässan finns det säkert mycket spännande att berätta, men på Twitter är det oftast tyst. 1000 followers borde få mer. Visst förstår jag om de inblandade är upptagna med att göra annat att twittra, men vad är poängen med att ha en twitterprofil om den knappt används?