Tystnad

Läsning pågår

The short second life of Bree Tanner

Enligt SvB säljer Stephenie Meyers senaste bok, The short second life of Bree Tanner (Bree Tanners andra liv på svenska) sämre än väntat. Jag tycker inte att det är särskilt konstigt att inte ens horderna av Twilight-fans kastar sig över den nya kortromanen, eftersom det de fastnade för i Twilight inte finns i där. Bree är ju bara en liten sidokaraktär i tredje boken Eclipse, varför skulle särskilt många bry sig?

Berättelsen om Bree och hennes korta andra liv handlar om en nybliven vampyr i en armé av nya, okunniga vampyrer som ska användas som kanonmat i en konflikt bland de äldre blodsugarna. Det är ett otäckt och våldsamt andra liv där de ofta hålls instängda tätt inpå varandra och slåss så att kroppsdelarna flyger och far. Den enda ljuspunkten för Bree är en försiktig vänskap med Diego, en vampyr som liksom hon börjar ifrågasätta situationen de har hamnat i. Bree och Diego är mer sympatiska, varma och underhållande än tråkiga Bella och irriterande Edward i Twilight-böckerna, men det är allt. The short second life of Bree Tanner ger ett ansträngt intryck. Det känns som att berättelsen hellre skulle ha gått åt ett annat håll, men den tvingas att följa en viss riktning eftersom slutet var givet på förhand.

1 kommentar

  1. The Host
    Jag hade inte alls lust att läsa nåt så upphausat som The Twilight Saga. En av mina döttrar tjatade dock så till slut gav jag upp. Hade sett de två första filmerna och tyckte att de böckerna var ok. Tredje boken var bättre och fyran helt klart bäst. Den absolut bästa boken hon hittills skrivit är dock ”The Host”. Har inget med Twilight-serien att göra men den är helt ljuvlig. Kan varmt rekommendera den. Den liknar inget annat jag läst och min man blev också helt förälskad i den.
    04 jul 2010 kl 15:43

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑