Ingen semesterläsning här, som sagt. Den månad då jag brukar läsa mest verkar detta år bli den då jag läste minst:

Udda verklighet – Nene Ormes
Svarta fåglar – Mikael Salmson & Lars Sundström
Svenska kulter – Anders Fager
Berömmelse. Roman i nio historier – Daniel Kehlmann
Fatta eld – Suzanne Collins

Bäst: En del av novellerna i skräcksamlingen Svenska kulter har verkligen fastnat i minnet. Kehlmanns lek med historier i historier i Berömmelse dröjer sig också kvar.

Mindre bra: Svarta fåglar är en fantasybok för äldre barn och den är inte dålig (framför allt uppskattar jag att den har en mörk syn på krig som är välkommen bland den romantisering av strid som är rätt vanlig genren) men den är för enkel i språk och gestaltning för min smak. En del barnböcker går utmärkt att läsa som vuxen också, men för mig var det här inte en av dem.

Sträckläsning: Fatta eld. Uppföljaren till den dystopiska ungdomsromanen Hungerspelen är precis som den första boken så spännande att jag knappt ser, eller bryr mig om, eventuella brister. Tredje delen, Mockingjay, har nyss getts ut på engelska. Jag orkar nog inte vänta på översättningen.