Läsning pågår

Läsvänlighet, eller brist på sådan

Jag läser dräkthistorikern Tonie Lewenhaupts senaste bok Inte bara mode. Samhället som modeskapare om hur samhällsutvecklingen påverkar klädmodet, som i sin tur speglar och för vidare normer och uttryck. Den är intressant, trevligt skriven och har fina illustrationer, men formgivningen gör mig förvirrad.

Den smala textspalten är snygg men rätt onödig och jag störs av den feta texten. En fet sans-serif är inte kul att dras med i längre texter. Den ger intrycket av att skrika åt mig hela tiden, fast det är brödtext och inte rubrik. Det är lite som att läsa en estetiskt tilltalande men inte särskilt läsvänlig tidskrift eller webbsida.

2 kommentarer

 1. Jeannette Eriksdotter

  Å fy så jobbigt att läsa!!!
  24 aug 2010 kl 22:33

 2. Maria

  Jo
  Jättejobbigt var det inte, men störande.
  25 aug 2010 kl 17:55

Kommentera

© 2021 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑