Tystnad

Läsning pågår

Novelläsning med mobilen

För snart ett år sedan skrev jag i ett inlägg där jag funderade kring pappersböcker vs. e-böcker att jag inte var ett dugg intresserad av att läsa böcker i mobilen. Det får jag kanske äta upp nu, för jag har börjat läsa noveller i luren jag köpte i somras och det går alldeles utmärkt. Det finns mängder av bra noveller gratis på nätet, men jag läser dem inte så ofta för att i valet mellan att läsa dem på datorskärmen (inte särskilt bekvämt och dessutom omysigt att sitta och läsa noveller vid skrivbordet) och att skriva ut dem (det är redan tillräckligt med lösa papper omkring mig) brukar valet bli att inte läsa dem alls. Det verkar som att mobilen är lösningen på det problemet. Zooma texten till önskad storlek, dämpa skärmens ljusstyrka lite och slänga sig i sängen. Bekvämt.

Jag har inte testat att läsa något längre, som en helt roman, men det ska nog bli av snart. Det ska bli intressant att se om det fortfarande känns bekvämt efter en längre stund.

3 kommentarer

 1. Hah
  Då borde man se dig i novellcirkeldiskussionerna på Catahya snart då. ;)
  30 aug 2010 kl 12:29

 2. Maria

  25 juni 2011 at 22:41

  Jag ska, jag ska…
  Snart. ;)
  04 sep 2010 kl 8:11

 3. mobil
  härligt med ny teknik
  21 sep 2010 kl 13:02

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑