Det verkade först som att augusti skulle bli en månad vars läsning dominerades av bra ungdomsböcker med Du vet var jag finns på tronen, men sedan blev det en del annat också.

Sagor om ringar – Bertil Falk (fack)
Du vet var jag finns – Rachel Cohn
Mäktig Tussilago – Maja Lundgren
Frost – Maggie Stiefvater
Döden i dina ögon – Rachel Ward
Mörkervarelser – Charlaine Harris m.fl. (noveller)
Inte bara mode. Samhället som modeskapare – Tonie Lewenhaupt (fack)
Det lockande stålet, del 1 – Joe Abercrombie
Det lockande stålet, del 2 – Joe Abercrombie
Prins Charles känsla – Liv Strömquist (seriealbum)

Bäst: Det lockande stålet. Det var länge sedan jag läste episk sekundärvärldsfantasy och Abercrombies böcker får mig att vilja gräva ner mig i den genren igen. Liv Strömquists nya seriealbum Prins Charles känsla var också en höjdare, ordentlig recension av det kommer inom några dagar.

Sämst: Mörkervarelser. Kladd.