Tystnad

Läsning pågår

Bokbloggarnas litteraturpris

Ursäkta bloggdöden den här veckan. Jag får ta igen det genom att blogga extra mycket den kommande veckan!

Något annat bloggigt är att Breakfast Book Club har instiftat Bokbloggarnas litteraturpris:

Alla svenska bokbloggare får nominera fem svenska eller utländska böcker var (de ska dock finnas översatta till svenska), utgivna från och med november 2009 till november 2010 (priset delas ut och tillkännages i samband med Stora kulturbloggprisets gala den 27 november).

Böckerna ska vara poängsatta så att årets bästa får 5p (fem poäng), den näst bästa får 4 p (fyra poäng) osv. De fem titlarna med högst totalpoäng slutnomineras och alla bloggläsare kommer därefter att rösta fram vinnaren av Bokbloggarnas litteraturpris.  Nomineringstiden startar nu och pågår till och med 24 oktober. Röstningsperioden kommer att vara under två veckor i början av november. Vinnaren kommer annonseras och priset delas ut i slutet av november!

Kul grej!

1 kommentar

 1. Me like

  Kul att se att Stridsberg fått så pass många röster, av mig fick hon ytterligare en. Darling River var mäktig prosapoesi, endast jämförbar med Johan Jönsons Livdikt (som borde nominerats).
  Gaiman var alldeles för tillrättalagd och mysig.
  Måste kolla upp Oksanen som alla snackar om!
  (…efter jag läst allt jag har liggande på hög kanske…)
  02 nov 2010 kl 9:39

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑