Tystnad

Läsning pågår

Författare från andra sidan Östersjön

Jag läser Underfors av Maria Turtschaninoff, en utmärkt urban fantasyroman som utspelar sig i och under Helsingfors, och påminns om hur pinsamt sällan jag läser författare från andra sidan pölen. Om jag tänker på vad jag har läst de senaste åren kommer jag på Johanna Holmström, Sofi Oksanen, Hannele Mikaela Taivassalo, Yvonne Hoffman, Irmelin Sandman Lilius och Tove Jansson. Det är ett löjligt litet antal (och var är grabbarna?). Hjälp mig att åtgärda saken! Tipsa mig om finlandssvenska och finska författare (som finns översatta till svenska, tyvärr sträcker sig mina kunskaper i finska ungefär till att räkna till tio) så klipper jag in tipsen i inlägget.

Tipsen:

Både Jenny B och Johan J tipsade om Johanna Sinisalos Bara sedan solen sjunkit. Den har jag haft i bokhyllan i många år och ska absolut läsa någon gång. Johan nämnde också Hallonbåtsflyktingen av Miika Nousiainen.

Bokbabbel skrev ett eget inlägg om saken där hon tipsar om en rad författare. Läs!

3 kommentarer

 1. Jenny B Kulturdelen

  26 juni 2011 at 14:02

  Urban fantasy!
  Urban fantasy i och under Helsingfors låter intressant. Tack för tipset!

  Själv har jag inget annat tips än Johanna Sinisalos Bara sedan solen sjunkit. Den lät så spännande när jag läste om den, fast var inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Men ändå!
  18 okt 2010 kl 7:08

 2. Maria

  26 juni 2011 at 14:03

  Jenny
  Maria Turtschaninoff har även skrivit en annan fantasyroman (inte den urbana varianten) som heter Arra. Också läsvärd.
  19 okt 2010 kl 22:42

 3. Väinö Linna
  Okänd soldat av Väinö Linna är underbar! Även hans triologi Här under polstjärnan är bra.
  03 nov 2010 kl 7:38

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑