Tystnad

Läsning pågår

Seriesöndag: Katten och kimonon

Katten och kimonon (Le chat du kimono) är den första av den franska tecknaren Nancy Peñas serier som har översatts till svenska. Den startar som en japansk saga om en vävare som tillverkar en ovanligt vacker förtrollad kimono till kvinnan han är kär i. Kimonon är kattmönstrad och en av katterna rymmer, hamnar i Europa där den förvirrar sjömän och dyker upp i ett Sherlock Holmes-mysterium.

Peña smälter ihop en kriminalberättelse i viktorianska England och skildringen av ett olyckligt förhållande med surrealistisk saga och resultatet är alldeles underbart. Särskilt teckningarna av olika kimonor med katter och fåglar är magiska och tycks obunda av serierutorna, som om de skulle fortsätta flera meter utanför sidorna. Det är fint, att de fångar mig så att jag inte ens ser gränserna de befinner sig inom.

2 kommentarer

 1. Ohh
  Det här verkar mycket intressant. Måste nog lägga ner den i min nästa bokbeställning. :)

  Kanske till och med skulle köpa den på franska nu när jag bestämt mig för att ta upp de begravda språkstudierna.
  11 okt 2010 kl 8:15

 2. Maria

  26 juni 2011 at 14:03

  Franska
  Hade tänkt erbjuda dig att låna den, men det går ju inte så bra om du ska läsa den på franska. ;)
  19 okt 2010 kl 23:43

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑