Läsning pågår

Ur Engångsligg

”Ärligt talat vet jag inte vad det är som lillchefen gör annat än kommer på reklam som alla andra och går och drar Tarantino-citat som i de flesta fall inte ens är Tarantino-citat.
Man skulle kunna tro att hon drar de där citaten bara för att jag som författare till den här boken innerst inne vill skriva en kultig action-film och inte något slags socialrealistisk studie av mitt eget liv, men lillchefen är faktiskt på riktigt. Och jag är ganska glad över att hon ibland stormar in i mitt liv när det känns som en sån där socialrealistisk studie och förvandlar det till något som påminner lite mer om en färgglad gangsterrulle.”

Ur Engångsligg av Josefin Palmgren, en av höstens debutromaner. Hittills är jag inte jätteförtjust, men ibland lyser den till.

1 kommentar

  1. Ika

    Läste också
    Ganska nära min egen åsikt när jag hade läst ut boken – glimmade till ibland, men som helhet tyckte jag inte att den lyste vidare klart. Visst lyckas hon vara välformulerad ibland, men jag tyckte att boken saknade riktning, det var ungefär som att läsa ett utsnitt ur en välskriven blogg.
    10 okt 2010 kl 16:22

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑