Läsning pågår

Det händer nu

Jag har just läst ut Sofia Nordins Det händer nu, om Stella som bli kär i sin bästa vän Sigrid, och påminns om det jag tyckte mest om även i hennes förra roman Natthimmel: hur bra hon är på att skriva om de delar av mänsklig kommunikation som sker utan ord. Blickar, kroppsspråk, tystnad. Skolkorridorens outtalade regler.

Jag lyckades också bli förbannad på Sigrids mamma, som har problem med tjejernas relation. När man fantiserar om att skälla ut påhittade personer så har den som hittade på dem vanligtvis gjort något rätt.

(Rabén & Sjögren, september 2010.)

3 kommentarer

 1. Bokbabbel

  Ja, visst är den fin? Tycker om skildringen av vänskap och kärlek, känns träffande. Mycket möjligt att jag läser Nordins vuxenroman ”Utanmyr” ännu i december, då plöjde jag hela författarskapet under två månader :)
  05 dec 2010 kl 12:41

 2. Tofflan

  Ser ut att vara nåt för mig, trots min ålder! Synd att hon inte Augstprisades, men fint att hon blev nominerad i alla fall.
  06 dec 2010 kl 18:37

 3. Maria

  Tofflan, jag tycker nog att rätt bok vann. Den här var bra, men vinnaren ännu bättre. :)

  Bokbabbel, jag ska nog läsa Utanmyr också.

  08 dec 2010 kl 10:41

Kommentera

© 2022 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑