Läsning pågår

Ett tips på Jane Austens födelsedag

Jane Austen föddes den 16 december 1775, vilket gör att idag är en extra lämplig dag för ett Austen-relaterat tips. Det är ingen bok, eftersom jag tänker anta att de flesta som läser här har någon sorts koll på vad hon har skrivit, utan en tv-serie.

Lost in Austen är en brittisk miniserie i fyra avsnitt från 2008. Den handlar om en nutida Londontjej, Amanda, som gillar att läsa Austen och som en dag hittar Elizabeth Bennet ur Stolthet och fördom i sitt badrum. Elizabeth visar henne en portal som Amanda stiger igenom och hamnar i Stolthet och fördom, där hon blir vän med familjen Bennet och börjar lägga sig i deras liv för att få det att löpa likadant som händelserna i boken. Knasigt? Ja, och väldigt charmigt och underhållande. Skulle man ha turen att få den på DVD i julklapp passar den säkert utmärkt för en dag i julgodiskoma.

2 kommentarer

  1. Bokomaten

    Urbra serie!
    Ja, vet du, närjag såg den här haed jag nog inga direkt förväntningar men SOM jag gillar den, har till och med sett om den en gång och är nog nästan på väg att göra det en gång till!

  2. Nina Dahl

    Charmig serie
    Serien är helt ljuvlig. Jag såg den när den var ny. Det är nog dags igen.

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑