Läsning pågår

Läst i november

En torr och tråkig rapport om vad jag läste i november:

Kritik av kritiken – Tomas Forser
Här ligger jag och blöder – Jenny Jägerfeld
De där somrarna – Robert Kangas
FEL science fiction – antologi
De dödas imperium – Mårten Sandén
Den godhjärtade Jesus och Kristus bedragaren – Philip Pullman
Wondrous Strange – Lesley Livingston
Man bör förlåta, del 2 – Joe Abercrombie

Bäst: Här ligger jag och blöder. Så rolig och vass och sorglig. Lätt värd sitt Augustpris.

Sämst: Inget var dåligt, men det var rätt varierande nivå i FEL-antologin.

Överraskning: Jag var lite rädd för att Wondrous Strange skulle vara ungefär Twilight-med-älvor, men den var mycket roligare än så. Visst kör den också ”tonårstjej kärar ner sig i mystisk snygg kille (som visar sig vara både övernaturlig och en övermänskligt gammal typ som fortfarande spanar på flickor)”, men är annars underhållande urban fantasy med magiska hästar i badkar och massor av Shakespeare-referenser.

3 kommentarer

 1. Ord och inga visor

  åh!
  Jag lockas mer och mer av att läsa Här ligger jag och blöder. Läste Hål i huvudet av samma författare av några år sedan och kan verkligen rekommendera den. :)

  02 dec 2010 kl 10:08

 2. Ika

  Åh, nu vill jag höra mer om Wondrous Strange!

  Hål i huvudet har jag också läst, helt okej vill jag minnas att jag tyckte. Här ligger jag och blöder har jag också tänkt läsa, men gissar att den är lite väl efterfrågad på biblioteket den närmaste tiden.

  Jag läste också De dödas imperium under månaden som gick, men tyckte inte riktigt att den höll samma standard som de två föregående i serien. Tyvärr, måste jag säga, för jag hade verkligen höga förväntningar.

  02 dec 2010 kl 13:17

 3. Maria

  Ord och inga visor: Läs den! :) Jag ska nog plocka upp Hål i huvudet någon gång.

  Ika: Jag ska försöka klämma ur mig en recension av Wondrous Strange på Catahya snart. ;) Jag blev också lite besviken på De dödas imperium. Den var bra, men inte så bra som jag hoppades.

  03 dec 2010 kl 7:48

Kommentera

© 2024 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑