De senaste böckerna ni införskaffade på något sätt, varför valde ni just dem? Mina tio senaste:

Senast beställda

All the Windwracked Stars av Elizabeth Bear och A Companion to Wolves av Sarah Monette och Elizabeth Bear, för att Elizabeth Bear är hedersgäst på sf-kongressen Eurocon i juni. (Jag har rätt roligt åt omslaget på den senare. Det ser ut som paranormal romance, vilket jag hoppas är en aning missvisande.)

Kall feber av Jerker Virdborg och Enhet av Ninni Holmqvist, för att jag har en lös plan att någon gång under året läsa en hög med mer eller mindre dystopiska framtidsskildringar av svenska författare.

The Desert Spear av Peter V. Brett, för att jag har väntat tålmodigt på pocketutgåvan av denna vifta-svärd-och-döda-demoner-fantasy, sedan jag läste och gillade första delen The Painted Man.

Senast lånade

Barnboken i samhället av Lena Kåreland och Böcker som samtalar: intertextualitet, dialog, covers och kärlek av Lena Kjersén Edman, för att jag fick syn på dem i nyhetshyllan på jobbet för någon dag sedan och tyckte att de verkade intressanta. Den inre litteraturvetaren ropade efter annat än svenska debutanter och episk fantasy, vilket är ungefär vad jag har läst senaste tiden.

En annan stad av Michal Ajvaz, för att när jag såg den i nämnda nyhetshyllan mindes jag att jag hade blivit nyfiken när Kulturdelen bloggade om den.

Promenaderna i Dalby Hage av Hanna Nordenhök. Den ingick i det där utbrottet av svensk debutant-läsning.

Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött av Alex Schulman, för att jag av någon anledning blev nyfiken på den när diverse bloggare klagade på att han framställde sin fru som ett vackert väsen på en piedestal istället för som en människa. Suck. En dålig anledning att läsa en bok.