Tystnad

Läsning pågår

Blurba inte på bokryggen, tack

Blurbar (de korta citaten med beröm på exempelvis bokomslag) kan vara en styggelse. Jag accepterar dem på baksidor. På framsidor är de irriterande, men jag får i alla fall inte en hjärnblödning så länge det bara är någon enstaka diskret liten blurb. Men på ryggen? Nej. Bort. Jag skulle inte vilja ha något sånt här i bokhyllan.

Jag tycker att det är lite extra synd att se en ryggblurb på en bok från Coltso. Coltso (och dess moderförlag Ersatz) gör ju så fina rejäla böcker med bra kvalitet på papper och bindning, snygg typografi, snygga omslag osv. Behagliga att läsa och trevliga att titta på och så kladdar de dit något sånt där.

3 kommentarer

 1. Jenny B Kulturdelen

  1 juli 2011 at 19:51

  Nej, så irriterande med en blurb på bokryggen! De är tillräckligt onödiga var de än dyker upp.

  02 mar 2011 kl 23:12

 2. Blurb?
  Aldrig hört ordet tidigare måste jag erkänna, men håller helt med om att de inte hör hemma på en bokrygg!!! Möjligen på baksidan, knappt det. Kanske på en innerflik? Undrar var ordet blurb kommer från?

  02 mar 2011 kl 23:12

 3. Sämsta designidén i världshistorien?
  Har själv en bok där nån fått för sig att på ryggen trycka:
  ”An epic! – Daily Mail” och
  ”Brilliant! – Charlie Higson”

  Känner att jag bryr mig extremt lite om vad Charlie Higson tycker om min bok.

  03 mar 2011 kl 20:16

Kommentera

© 2019 Tystnad

Tema av Anders NorenUpp ↑